Articol Blog - Socialy
header-img

luni, 15 august 2022 | Categorie: Marketing, Strategie

Timp de citire: 5 minute

Tendința către video crește în 2022 🥳📲

În 2022, videoclipurile sunt mai importante pentru consumatori decât oricând.

În fiecare zi, redăm emisiunile noastre preferate, urmărim videoclipuri YouTube pentru a află ceva nou sau urmărim evenimente, întrebări și răspunsuri și interviuri prin videoclipuri live.

Deși videoclipul nu merge nicăieri, se extinde, se schimbă și evoluează mereu pentru a se potrivi preferințelor consumatorilor și noilor platforme - iar agențîi de marketing trebuie să țînă pasul.

Aici, vom evidenția cinci moduri susținute de cercetări în care obiceiurile de consum video se schimbă și modul în care agențîi de marketing pot răspunde strategic.

Cum se schimbă consumul video în 2022

1. Din ce în ce mai mult, consumatorii se bazează pe videoclipuri de marketing de la mărci. În trecut, consumatorii vizitau site-uri web, se uitau la recenzii online, urmăreau reclame și, poate, urmăreau câteva videoclipuri YouTube pentru a află despre un produs. Acum, având în vedere că videoclipurile sunt accesibile pe fiecare rețea socială importantă, ei învață să se bazeze mai mult pe acest tip de conținut în faza lor de cercetare.

Consumul video 1

Conform cercetării Socialy Blogs, 66% dintre consumatori au vizionat conținut video (de exemplu, demonstrațîi de produse, recenzii, întrebări frecvente, unboxing-uri etc.) pentru a află despre o marcă sau un produs.

Tendința este clară: în 2022, consumatorii se așteaptă din ce în ce mai mult să vadă conținut video de la mărci. De ce? Videoclipurile oferă consumatorilor posibilitatea de a vedea cum funcționează un produs sau serviciu în viața reală, să descopere orice defecte înainte de a cumpăra articolul și să identifice avantajele despre care s-ar putea să nu afle în descrierea bazată pe text.

În plus, acest conținut ar putea părea, de asemenea, a fi mai autentic decât o fotografie a unui produs puternic editată, ceea ce poate spori încrederea consumatorului într-o marcă sau o ofertă.

2. Escapism este numele jocului.

În trecut, generațiile mai în vârstă s-ar fi putut deschide sitcom-ul lor preferat sau au mers la film pentru a scăpa de stresul viețîi de zi cu zi. În timp ce platformele s-au schimbat, nevoia de conținut relaxant sau distractiv nu s-a schimbat.

Consumul video 2

Conform cercetării Socialy Blogs, consumatorii spun că urmăresc în primul rând videoclipuri pentru a „ajută să mă relaxez și să mă destresez”. În plus, oamenii au citat „Să râzi sau să te distrezi” drept al doilea motiv cel mai frecvent. Chiar dacă creați videoclipuri de marketing informative, ar trebui să vă gândiți să experimentați cu anecdote amuzante sau să adăugați alte calități distractive. Vrei să adaugi elemente distractive la următorul tău videoclip de marketing? Inspirați-vă de mărcile majore care au folosit eficient umorul în marketingul lor.

3. Consumatorii se sprijină în pasiunile lor.

Pe lângă faptul că caută evadare, spectatorii YouTube sunt motivați să urmărească conținut care îi învață lucruri noi, mai ales atunci când este legat de pasiunile, interesele, hobby-urile sau cauzele sociale. De fapt, conform cercetării Socialy Blogs, 13% dintre consumatori urmăresc videoclipuri pentru a „explora un interes sau o pasiune”, în timp ce 11% doresc „să învețe ceva nou”.

Şansele sunt că produsul dvs. are legătură cu interesele, hobby-urile, pasiunile sau carieră cuiva. Acesta este tipul de persoană pe care veți dori să vizionați și să vă bucurați de videoclipurile dvs.

Crearea unei persoane de cumpărător și a unui public țintă în jurul acestui tip de persoană vă va ajută să identificați subiectele video pe care le vor aprecia, de care vor beneficia și să le amintească.

4. Calitatea producției devine din ce în ce mai importantă.

36% dintre consumatori consideră că valoarea producției este „oarecum importantă”, în timp ce 28% consideră că este „foarte importantă”. Dar nu vă temeți - acest lucru nu înseamnă că trebuie să închiriați un studio cu prețuri mari sau să înrolați celebrități de top.

Consumul video 3

În schimb, există o mulțime de modalități de a produce un videoclip accesibil, cu o calitate solidă, din orice casă sau spațiu de lucru. Și amintiți-vă, de multe ori succesul unui videoclip se bazează pe valoarea pe care o oferă. Cu alte cuvinte, iluminatul de lux nu îl va reduce.

În plus, software-ul video precum Vidyard, Bonjoro și TwentyThree facilitează înregistrarea și trimiterea de mesaje video scurte – cum ar fi prezentări, videoclipuri de bun venit și multe altele – către clienți, fără a avea nevoie de un buget Hollywood.

5. Consumatorii preferă videoclipuri mai scurte.

Datorită creșterii TikTok – și valului de conținut scurt care a urmat – consumatorii caută videoclipuri rapide și captivante. Mai exact, videoclipurile sub trei minute cad într-un punct favorabil. Lungime optimă a videoclipului de marketing conform cercetării Socialy: Dacă sunteți nou în domeniul videoclipurilor, începerea cu videoclipuri scurte vă poate ajută să vă udați picioarele – și să vă spună ce rezonează cu publicul dvs. De asemenea, trebuie să setați ritmul potrivit pentru conținutul dvs. video. Înainte de a pune un videoclip de marketing online, revizionați-l din punctul de vedere al unui consumator oarecum ocupat. Apoi, întreabă-te: „Acest videoclip atrage rapid spectatorii în acțiune și le păstrează atenția?” Dacă ești îngrijorat că anumite părți ale videoclipului tău par plictisitoare, poate vrei să-l scurtezi. Dar, dacă echipa dvs. crede că este distractiv sau informativ tot timpul, puteți experimenta publicarea videoclipului dvs. de formă mai lungă și puteți învăța din rezultatele acestuia.

Navigarea video în 2022

Cu fiecare nouă generație, lumea video va continuă să evolueze.

Cu toate acestea, în acest moment, peisajul video se schimbă în favoarea marketerilor. Nu numai că consumatorii preferă să învețe despre mărci prin conținut video, dar îl folosesc că instrument necesar în faza de culegere a informațiilor din călătoria cumpărătorului lor. În plus, marea majoritate a consumatorilor de videoclipuri se străduiește acum să învețe ceva nou despre un interes sau un hobby, mai degrabă decât să folosească videoclipuri doar pentru a se distra.


Această înseamnă că specialiștii în marketing pot valorifica videoclipurile educaționale în strategia lor și pot oferi consumatorilor conținut care se referă la nișa lor, în timp ce marketingul unui brand sau un produs. Videoclipul nu merge nicăieri, dar se extinde, se schimbă și evoluează mereu pentru a se potrivi noilor nevoi ale consumatorilor și noilor platforme.

Pe măsură ce acest conținut continuă să evolueze cu fiecare nouă generație, specialiștii în marketing ar trebui să continue să cerceteze interesele, hobby-urile și comportamentele consumatorilor de videoclipuri.

Vezi noile postări pe instagram

@socialy.ro

Abonează-te la newsletter!

Alte articole recomandate