Articol Blog - Socialy
header-img

duminică, 31 iulie 2022 | Categorie: Marketing, Tendințe 2022

Timp de citire: 5 minute

Tendințele industriei de marketing în 2022 📊😏

Singura constantă în lumea marketingului este că lucrurile se schimbă mereu.

Și, dacă ești un agent de marketing, un lider de afaceri sau un antreprenor care urmărește să planifice o strategie eficientă pentru 2022, care să te plaseze cu mult înaintea concurenților tăi, probabil că vrei să știi următoarele aspecte:

Rezultatele cheie ale sondajului industriei de marketing din 2022 :

1. Marketingul de influență este tendința de marketing de top.
2. Rețelele sociale sunt canalul numărul unu pe care specialiștii de marketing îl folosesc.
3. Instagram este cea mai folosită platformă de socializare, chiar înaintea YouTube și Facebook.
4. Principalele tendințe pe care marketerii intenționează să le folosească pentru prima dată în 2022 sunt videoclipurile de scurtă durată, responsabilitatea socială și marketingul inbound.
5. Specialiștii în marketing ar putea vedea creșteri ale bugetului în 2022.

Ce tendințe folosesc deja marketerii astăzi?

Marketingul cu influențe, designul site-ului pentru dispozitive mobile, videoclipurile de scurtă durată, evenimentele virtuale și marketingul experiențial sunt tendințele de top pe care marketerii le folosesc în prezent.

Aceste tendințe vor avea o creștere continuă în 2022, deoarece majoritatea agenților de marketing își vor crește investițiile în ele sau vor continua să investească aceeași sumă.

Să aruncăm o privire asupra fiecărei tendințe și a modului în care specialiștii în marketing se gândesc la ele în următorul an.

1. Influencer Marketing

În timp ce marketingul de influență a fost cândva mai puțin accesibil mărcilor mici care nu puteau bugeta o celebritate cu preț ridicat sau un utilizator de rețele sociale de top, creșterea rețelelor sociale a condus la o abundență de influenți cu urmăriri nano până la macro.

Acum, pe măsură ce tot mai multe companii investesc în marketingul de influență, încep să vadă beneficii solide. În sondajul nostru, marketingul cu influențe a fost cea mai populară și mai eficientă tendință cu cea mai mare rentabilitate a investiției.

Lucrând cu un influencer care a câștigat încredere, expertiză sau notabilitate într-o anumită industrie, mărcile pot câștiga notorietate, trafic și, eventual, conversii de la publicul acelui influencer.

2. Video cu formă scurtă

Pe măsură ce viralitatea TikTok a crescut în 2020 și 2021, alte platforme de social media precum Instagram și YouTube s-au grăbit să intre în jocul video de scurtă durată. Și, pe măsură ce mai multe platforme continuă să acorde prioritate conținutului rapid și cu ritm rapid, la fel au făcut și agenții de marketing. Rezultatele sondajului nostru de strategie de marketing arată că videoclipurile scurte sunt populare, eficiente și în continuare în creștere, în special în rândul agenților de marketing din rețelele sociale. De fapt, 30% dintre agenții de marketing în rețelele sociale intenționează să investească mai mult în videoclipuri de format scurt decât în orice altă strategie de marketing pe rețelele sociale în 2022. Între timp, 33% intenționează să folosească videoclipurile de format scurt pentru prima dată în 2022.

3. Evenimente virtuale

Evenimentele virtuale sunt populare, eficiente și vor continua să fie o tendință de top pe care marketerii îl vor folosi în 2022. Cu toate acestea, 17% dintre agenții de marketing care folosesc evenimente virtuale își vor reduce investiția în 2022, a doua cea mai mare scădere dintre toate tendințele în care au investit agenții de marketing în 2021. În plus, în timp ce 31% dintre agenții de marketing folosesc în prezent evenimente virtuale, doar 9% dintre specialiști intenționează să le folosiți pentru prima dată în 2022. Dacă aveți planificate evenimente virtuale, nu lăsați această cercetare să vă panicheze. Evenimentele virtuale sunt încă al treilea cel mai important trend în care vor investi marketerii pe parcursul anului viitor. În plus, scăderile observate mai sus ar putea semnala o tranziție naturală de la evenimente virtuale la evenimente hibride sau fizice, pe măsură ce mai multe locuri publice se redeschid complet în anul următor. În calitate de agent de marketing de evenimente, va fi important să cântăriți toate opțiunile și mandatele locale pentru a determina ce tip de eveniment va fi cel mai eficient și mai confortabil pentru publicul dvs. în anul următor.

Ce canale de marketing folosesc companiile?

Cele mai importante canale pe care le folosesc în prezent marketerii sunt rețelele sociale, site-ul web/blog-ul și marketingul prin e-mail.

Social Media

Social media este cel mai popular și mai eficient canal de marketing, cu cel mai mare ROI.
Utilizarea rețelelor sociale va continua să crească, 39% dintre cei care nu folosesc rețelele de socializare plănuiesc să o folosească pentru prima dată în 2022.
În plus, 26% dintre agenții de marketing plănuiesc să investească mai mult în rețelele sociale decât orice alt canal în 2022
În 2022, 51% dintre agenții de marketing care folosesc rețelele sociale intenționează să-și crească investițiile în marketingul pe rețelele sociale, iar 37% vor continua să investească aceeași sumă.

Cele mai bune platforme de social media🥵

1. Instagram

Instagram este cea mai populară platformă socială, chiar înaintea YouTube și Facebook.
Cu toate acestea, Facebook are cel mai mare ROI dintre orice platformă și 25% dintre agenții de marketing în rețelele sociale spun că vor investi mai mult în ea decât orice altă platformă în 2022.

2. YouTube

YouTube este pe locul 2 în ceea ce privește utilizarea, dar rentabilitatea investiției este în urmă față de Facebook, Instagram, LinkedIn și TikTok. Totuși, așteptați-vă să vedeți platforma în continuare să vadă o creștere de marketing, pe măsură ce mărcile continuă să o folosească pentru publicul său imens și oportunitățile de brand în creștere.

3. TikTok

În timp ce TikTok este platforma nr. 6 în ceea ce privește utilizarea de către agenții de marketing în rețelele sociale, 62% dintre cei care o folosesc intenționează să-și crească investiția în 2022, cea mai mare dintre toate platformele sociale.


V-au ajutat aceste statistici să vă construiți sau să vă îmbunătățiți strategia de marketing în 2022? Asigurați-vă că urmăriți în continuare conținutul bazat pe informatii al blogului Socialy pentru a vă aprofunda în tendințele actuale și emergente ale industriei.

Apoi, consultați acest blog în care va zic cum sa aveți rezultate online în <a href="https://socialy.ro/articol-blog.php?blog=c331bbebd752f802d16a6a1ee69b0b3d">3 pașii 🥶🔗 </a>.

Vezi noile postări pe instagram

@socialy.ro

Abonează-te la newsletter!

Alte articole recomandate